Альфа-амілаза (діастаза)

Назва:
Альфа-амілаза (діастаза)
OnLine:
Не доступно
Ціна:
110,00 UAH
Приготування:

1. Важливою умовою забезпечення якості лабораторного дослідження крові є забір матеріалу натще в ранковий час (до 11.00). За 12 годин до дослідження слід виключити: • прийом алкоголю; • куріння; • прийом їжі; • обмежити фізичну активність; • виключити емоційне збудження та фізичні навантаження (біг, підйом по сходах). 2. Вранці, в день забору крові можна випити воду. 3. Виключити прийом ліків; якщо скасувати прийом ліків неможливо, необхідно проінформувати про це лікаря або реєстратора в лабораторії; 4. Кров слід здавати до проведення фізіотерапевтичних процедур та рентгенологічного, ендоскопічного, і ректального досліджень; 5. Бажано відпочити 10-15 хвилин перед взяттям крові.

Інформація:

Амілаза (альфа-амілаза) - один з травних ферментів, який, відповідаючи за розщеплення крохмалю, глікогену і інших вуглеводів, забезпечує їх засвоєння зі спожитої людиною їжі. Найбільша кількість амілази виділяють слинні залози і підшлункова залоза. Феремент, що виділяється підшлунковою залозою називається панкреатичною амілазою і його рівень може вимірюватися окремо або ж враховуватися в показнику загальної альфа-амілази. Амілаза, що виробляється слинними залозами - перший з ферментів, які починають травлення ще в ротовій порожнині. Саме під її впливом крохмаль з харчових продуктів починає розщеплюється вже в роті. В результаті, при тривалому пережовуванні їжі, багатої крохмалем (картопля, рис), вона починає набувати солодкуватого смаку. Без амілази засвоєння вуглеводів сильно погіршується, тому що молекули крохмалю, через свою складність, засвоїтися в кишечнику без попереднього розщеплення не можуть.

Лікарі: